Sajttorta

2 Sajttorta ajánlatot találtunk

Kedvenc üzleteid újságaiban, 2 Sajttorta ajánlatot találtunk. Böngéssz, és több Oreo Sajttorta etc. boltokban.

rendezési mód:
Alapértelmezett

Alapértelmezett

Legújabb

Nemsokára lejár

Hasonló termékek a kategóriában

Több információ a (markName)-ról

A sajttorta nemrég még elég furcsán csengett sok magyar fül számára. Azóta viszont az angol neve – vagyis a cheesecake – is ismerőssé vált; maga az édesség pedig nagyon kedveltté.

 

Bár nálunk a legutóbbi időkig kevéssé volt ismert, világszerte sok helyen ismernek és készítenek sajttortát vagy ahhoz hasonló édességet, így Európán belül is sok országnak van ehhez kapcsolódó hagyománya. E torták alapanyaga többféle lehet: sok helyen a krémsajt, az olasz változatban mascarpone vagy ricotta; a német, lengyel vagy orosz verzió pedig túró. Így hát a sajttorta elsősorban krémsajt- sőt akár túrótorta.

 

Sajttorta alatt alapvetően persze az amerikai típusú tortaféleséget értjük, amelynek két fő változata közül a new yorki-t tekintik klasszikus receptnek (a másik "iskola" a chicagói). A New York cheesecake krémsajtja tejföllel vagy sűrű (főző)tejszínnel van dúsítva.

 

A sajttorta gyorsan elkészíthető, ráadásul sütés nélküli torta, így kezdők is bátran próbálkozhatnak vele. Elrontani nehéz, bár az igazán esztétikus megjelenést csorbíthatja, ha megrepedezik a felülete. A sajttorta megrepedezésének lehetséges okai közül az egyik a túl gyorsan felvert – így túl levegőssé váló – krém; a probléma másik potenciális forrása a torta túlsütése; illetve ludas lehet még a nem eléggé kizsírozott tortaforma.

 

Mint minden ételféleség, amely nagy népszerűségre tesz szert, ez szintén számtalan különféle ízesítéssel készíthető el: a receptoldalakon megtalálhatjuk például kakaós, oreós, mogyoróvajas, epres, szedres, narancsos-fahéjas, meggyes-mákos limonádés sajttorták receptjeit. Adható hozzá kókuszreszelék vagy mandula, de lehet akár sós ízesítésű is.

 

A hozzávalókat bármely élelmiszerboltban (Lidl, Aldi, szuper- és hipermarketek) megvehetjük, sőt vehetünk lefagyasztott kész tortát a Family Frost autóiból. A sajttorta világnapján pedig még sajttorta-akciók is megörvendeztethetik a nagyközönséget.

 

Fagyasztva jól tárolható, így hónapok múlva is elővehetjük, hogy – kíméletes, hűtőben történő kiolvasztást követően – ismét élvezhessük a sajttorta nyújtotta csodás ízélményt.

A szolgáltatás minőségének biztosítása érdekében Prospecto.hu cookie-kat használ, amelyek közül néhány szükséges a Prospecto.hu létezéséhez. A böngésző beállításaiban bármikor könnyedén kezelheted a cookie-kat. Ismerd meg hogyan működik, a beállításokban

Megértettem