Monitor ajánlatai

Termékek a kedvenc üzleteid újságaiban
oldal 1 a 1-ról
-
7 újságból mutass 7 darabot
Legjobb üzletek
Mutatott 12 102 üzleté
NÉZD MEG AZ ÖSSZES ÜZLETET!

Információ a Monitor termékről

A számítógép-monitor jelentősége talán némileg visszaszorult az utóbbi években, hiszen megannyi más képernyő is kiszolgálja internetezési és szórakozási igényeinket vagy munkavégzési szükségleteinket – többek közt az okostelefon és a tablet, illetve a nagyképernyős (szinte mindenhez csatlakoztatható) okostévé. A monitor azonban továbbra is emberek százmilliói számára alapvető munkaeszköz a munkahelyi irodákban és otthoni dolgozószobákban.

 

A fejlődés e műszaki cikk esetében is folyamatos. A régimódi tévékhez hasonlóan jókora helyet elfoglaló dobozjellegű katódsugárcsöves monitorok gyakorlatilag már mindenhonnan kikoptak. Helyüket a praktikus méretű és remek képminőségű, eleinte LCD, ma már elsősorban LED monitorok vették át. A felbontás esetében pedig a tévéknél jól ismert kategóriák (full HD, 4K stb.) köszönnek vissza.

 

Speciális igényekre szintén állnak rendelkezésre monitorok, például a számítógépes játékokat kedvelők számára a gamer monitor, amelynél szempont többek közt a kiemelkedően jó válaszidő – ez filmnézés esetén ugyancsak jól jön. Az ívelt, hajlított képernyő főként az igen széles monitorok esetén könnyíti meg a használatot.

 

A vizuális jellegű tevékenységet végzők (grafikusok, tervezők) számára a monitor olyan fontos munkaeszköz, amelyből valószínűleg felsőkategóriás modell bizonyul optimálisnak. Ugyanakkor átlagos irodai felhasználásra viszonylag kisebb tudású monitor is megfelelő.

 

A monitor-árak széles skálán mozognak, de a több százezres okostelefonok és tévékészülékek világában jó minőségű monitort akár bolti akció nélkül is relatíve olcsón tudunk vásárolni. Még egy érintőképernyős monitor sem elérhetetlen árkategória. A használt monitor (ami sok évig kiszolgál egy tipikus otthoni vagy irodai használatot) pedig végképp nem terheli meg a pénztárcát.

 

Márka tekintetében az ismert nevek köszönnek vissza: a Samsung vagy LG monitor mellett válogathatunk az Asus, Acer, Philips, Dell, Lenovo vagy BenQ termékei közül is a műszaki szaküzletek és áruházak kínálatában.