Mikró

*Jelen pillanatban nincs Mikró akció. Tekints meg hasonló ajánlatokat

Hasonló termékek a kategóriában

Több információ a (markName)-ról

A mikrohullámú sütő a hétköznapok konyhai tevékenységét szinte magától értetődően megkönnyítő berendezés, amelyet a múlt század '40-es éveinek közepén, tulajdonképpen véletlenül találtak fel, amikor egy radarokban használt magnetronok fejlesztésével foglalkozó amerikai mérnök észrevette, hogy a magnetron által kibocsátott mikrohullám étel felmelegítésére is alkalmas.

 

Ez a praktikus műszaki cikk néhány évtizeddel ezelőtt még jóformán ismeretlen volt a magyar háztartásokban, mára azonban kijelenthetjük, hogy a mikró nélkülözhetetlenné vált még a legegyszerűbben felszerelt konyhában is.

 

Alkalmas ételek főzésére (sőt sütésre), amihez az interneten lelhetünk kifejezetten mikrós recepteket. A modern készülékeknek általában grillezés és kiolvasztás funkciója is van.

 

A tipikus mindennapos használati mód mégis többnyire a korábbról megmaradt – vagy boltban vásárolt – készételek mikrózása, valamint italok melegítése, illetve a nagy klasszikus, a pattogatott kukorica készítése.

 

Nem csupán szabadonálló (a konyhapultra vagy a konyhaszekrény egyik polcára helyezhető) mikrók közül válogathatunk. Aki a beépíthető konyhai berendezések trendjét követve beépíthető mikrohullámú sütőt szeretne konyhájába, az ilyen kialakítású berendezést is szép számmal találhat.

 

Számos gyártó termékpalettáján szerepel a mikrohullámú sütő, így a Beko, Gorenje vagy a Sharp, Whirlpool és Samsung mellett megemlíthetjük a Daewoo, AEG, Bosch, LG, Electrolux, illetve az Orion, Sencor és Hausmeister márkájú készülékeket is.

 

Mikrohullámú sütők megtalálhatóak rengeteg különböző üzlet választékában. Kaphatóak műszaki szaküzletben, a BestByte-tól az Euronics-on át a Media Marktig; valamint ott sorakoznak az Auchan és a Tesco hipermarketek konyhai részlegén. A beépíthető mikro-típusok még a lakberendezési áruházak (Ikea, Kika) kínálatában is felbukkanak.

 

Az interneten szintén kereshetünk igényünk szerinti méretű és teljesítményű készüléket, akár az árösszehasonlító oldalakon (Árgép, Árukereső) tájékozódva, akár a jól ismert webáruházak (eMag, Mall, Alza stb.) ajánlataiból.