Matrac ajánlatai

Termékek a kedvenc üzleteid újságaiban
oldal 1 a 2-ról
-
19 újságból mutass 19 darabot
Legjobb üzletek
Mutatott 12 102 üzleté
NÉZD MEG AZ ÖSSZES ÜZLETET!

Információ a Matrac termékről

A matrac kényelmes éjszakai alvásunk (így másnapi kipihentségünk) egyik legfőbb biztosítéka. Ezenkívül egészségünk szempontjából is alapvető fontosságú, hiszen derekunk, vállunk és nyakunk jelezni fogja, ha testalkatunkhoz, alvási szokásainkhoz nem optimális az ágyunkon lévő matrac. Életünk során sok ezer órát töltünk el rajta, ezért mindenképpen oda kell figyelni, hogy jól válasszunk.

 

Matracot természetesen használunk olyankor is, amikor kikapcsolódunk. A strandon sokkal kényelmesebb egy matracon heverészni, mint egy vékony gyékényen. Ez lehet például polifoam vagy felfújható matrac – utóbbi bevihető a vízbe, ahol kellemesen ringatózhatunk rajta. Kempingezéskor ugyancsak lényeges, hogy a sátorban elfogadható komfort segítse pihenésünket, amelyhez az említett matractípusokon kívül az önfelfújó matrac jelent további praktikus megoldást.

 

Az ágyhoz szükséges matrac méretének értelemszerűen az ágykeret méretéhez kell igazodnia – a tipikus méretek az egyszemélyes ágy esetében alkalmas 80x200-astól a 140x200, 160x200, sőt akár 180x200-as nagyságig terjednek.

 

Ágymatracok többféle technológiával és anyagból készülnek – így vannak például rugós, habszivacsos (hideghab), latex, emlékező- avagy memóriahabos matractípusok. A leggyakoribb szivacs-matrac mellett kapható kókuszmatrac is, amely kifejezetten keménynek mondható.

 

Felülre gyakran fedőmatrac kerül, amely a drágább alsó matracot védi, vagy annak puhaságát-keménységét módosítja. Szintén a matrac megóvását szolgálja a matracvédő alkalmazása, amit általában rugalmas szalagok tartanak a helyén.

 

Matracot a lakberendezési áruházak (Ikea, Jysk) és bútorboltok, valamint matracokra szakosodott üzletek egyaránt forgalmaznak. Így érdemes felmérni többek között a Dormeo, a Rottex, a Matrackirály vagy a Cardo választékát. Az árak sok esetben elég borsosak, másfelől viszont egyes forgalmazók biztosítják az ún. matracpróba lehetőségét, vagyis a megvásárolt és hazavitt matrac kipróbálás után visszavihető, amennyiben nem bizonyult kellőképpen kényelmesnek.