Lasagne

5 Lasagne ajánlatot találtunk

Kedvenc üzleteid újságaiban, 5 Lasagne ajánlatot találtunk. Böngéssz, és több Lasagne etc. boltokban.

rendezési mód:
Alapértelmezett

Alapértelmezett

Legújabb

Nemsokára lejár

26.01 - 31.12 Tupperware
26.01 - 31.12 Tupperware
26.01 - 31.12 Tupperware
26.01 - 31.12 Tupperware
26.01 - 31.12 Tupperware

Hasonló termékek a kategóriában

Több információ a (markName)-ról

A lasagne, avagy egyes számban lasagna (magyar kiejtés szerint leírva lazannye / lazannya) mindannyiunk által jól ismert itáliai eredetű étel – az olasz tészták közül az egyik legkedveltebb.

 

Bizonyos nyelvekben az egyes számú, míg más nyelvekben a többes számú megnevezés terjedt el – itt Magyarországon valószínűleg elég sokan bizonytalankodunk ennek a finom fogásnak a megnevezésekor.

 

Már a rómaiaknál létezett hasonló nevű ételféleség, és érdekes módon egy középkori angliai szakácskönyv is tartalmaz egy nevében erre emlékeztető receptet. A lasagne komoly nemzetközi karrierje persze jóval később indult be, és hozzánk igazán csak az elmúlt évtizedekben jutott el.

 

Alapvető formájában rétegesen rakott paradicsomos-húsos tészta besamelmártással és sajttal, amit aztán sütőben sütnek ki. Persze paradicsomot Amerika felfedezéséig nemigen tartalmazhatott a lasagne-recept, hiszen ez a növény Dél-Amerikából származik, így Kolumbusz ideje előtt biztosan nem ismerték Európában.

 

A húsos raguval készült (bolognai szószos) változat mellett – mint minden más népszerűvé vált ételfajtának - ennek az ételnek is számtalan különböző hús nélküli változata alakult ki a sokféleség és az egyéni ízlések kielégítése érdekében. Így találunk az interneten zöldséges (cukkinis, padlizsános), gombás vagy spenótos lasagne-verziókat. Persze a klasszikus változatra is jó pár különféle forrásból találunk receptet – többek között a közismert receptoldalakon (Mindmegette, Nosalty stb.).

 

E kiadós fogás elkészítése házilag közepesen nehéz, bár a háztartás szakácsának dolgát megkönnyíti, hogy a hozzávalók - így az alapanyagok közül leginkább macerás lasagne-tészta is - ma már sok élelmiszerboltban kaphatóak.

 

Természetesen készételként szintén hozzájuthatunk akár bolti csomagolt formában az Aldi, Lidl, Penny, CBA vagy a Tesco hűtőpultjaiban, akár éttermekben vagy plázák étkezőrészlegén, és persze a lasagne a street food trendjébe is tökéletesen beleillik.

A szolgáltatás minőségének biztosítása érdekében Prospecto.hu cookie-kat használ, amelyek közül néhány szükséges a Prospecto.hu létezéséhez. A böngésző beállításaiban bármikor könnyedén kezelheted a cookie-kat. Ismerd meg hogyan működik, a beállításokban

Megértettem