Írópolc

*Jelen pillanatban nincs Írópolc akció. Tekints meg hasonló ajánlatokat

Hasonló termékek a kategóriában

Több információ a (markName)-ról

Íróasztal nélkül jóformán elképzelhetetlen egy iroda vagy dolgozószoba – ez a bútordarab világszerte emberek százmillióinak jelenti lényegében a munkahelyet az ügyintézőktől a bestseller-írókig. Ne feledkezzünk meg a gyerekszobáról sem, hiszen a gyerek-íróasztalon az iskolás évek során rengeteg házi feladat készül el.

 

A technika fejlődésével ennek az irodabútornak a funkciója fokozatosan változott: a tollal-pennával teleírt papírok helyét idővel az írógép foglalta el; ma pedig a legtöbb íróasztal lényegében nem más, mint számítógépasztal, vagyis akár az asztali számítógép, akár a laptop elhelyezésére szolgáló asztal, amelyen ezen kívül általában helyet kapnak a most már az otthoni irodában is nélkülözhetetlen irodaeszközök, köztük elsősorban a nyomtató.

 

Mivel az íróasztalnál sokszor huzamosabb ideig végzünk ülőmunkát, ezért nagyon fontos aspektus a ergonómiailag megfelelő kialakítás. A kezünk számára kényelmes magasságban elhelyezett billentyűzet és egér, a szemünknek optimális magasságban lévő képernyő nagy jelentőséggel bír egészségünk megóvása szempontjából. Az állítható lapmagasságú íróasztal lehetővé teszi, hogy időnként akár állva is végezhessük az irodai jellegű munkánkat – ez testtartásunk tekintetében igen kedvező.

 

Az egyszerűbb íróasztalok szinte csak állványként avagy munkafelületként szolgálnak, a klasszikus kialakításnak ugyanakkor alapeleme az iratok, irodaszerek és papírok rendezett tárolására szolgáló fiókos rész is.

 

A gyakorlati igények a tipikustól eltérő íróasztaltípusokat is szükségessé tesznek: a laptoptartó tulajdonképpen e bútordarab minimál verziójának tekinthető; ugyanakkor a hatékony helykihasználás érdekében előfordul, hogy irodánkban egy sarokíróasztal jelenti az igazán jó megoldást.

 

Az íróasztal mint alapvető bútorféleség gyakorlatilag minden bútorüzletben és lakberendezési áruházban kapható: az IKEA, a Jysk, a Kika kínálatából éppúgy válogathatunk, mint az irodabútorokra specializálódott bútorboltok és egyéb bútorforgalmazók termékei közül.