Fritőz ajánlatai

Termékek a kedvenc üzleteid újságaiban
oldal 1 a 1-ról
-
0 újságból mutass 2 darabot
Legjobb üzletek
Mutatott 12 102 üzleté
NÉZD MEG AZ ÖSSZES ÜZLETET!

Információ a Fritőz termékről

Az olajsütő – avagy fritőz, illetve a szóhasználatból eléggé kikopott nevén fritu – a legtöbb háztartásban megtalálható praktikus konyhai berendezés. Az olajban való sütés kellemetlenségeit (kifröcskölő forró olaj, terjengő olajszag, megégett étel) elkerülhetjük vagy minimálisra csökkenthetjük általa.

 

A sütési szükségletektől, illetve a család tagjainak számától függően más és más méretű olajsütő lehet indokolt egy adott háztartásban. Ajánlott ezért odafigyelni a fritőz műszaki paraméterei között a tartály térfogatára, illetve arra, hogy mekkora mennyiségben lehet ételt kisütni az adott készülékkel.

 

Általában az olcsó olajsütők is rendelkeznek kivehető tartállyal (edénnyel), és termosztát szabályozza az olaj hőmérsékletét. A magasabb árú modellek között már jellemző a hatékonyabb sütést biztosító forgókosaras, illetve a légkeveréses (kisebb olajigényű) megoldás.

 

Az egyre népszerűbb forrólevegős fritőz pedig akár olaj nélküli sütést is lehetővé tesz. Így ugyan maga a megnevezés némiképp furcsán hat, bár néha az ilyen meleglevegős olajsütők is igényelnek minimális olajat.

 

Az olajsütő tisztítása a konstrukciótól függően lehet kissé nehézkesebb vagy egyszerűbb: a szétszedhető olajsütők gyakorlatilag minden eleme megtisztítható, sőt akár mosogatógépben elmosogatható, így nem marad olajtól ragacsos a készülék egyetlen része sem.

 

Olajsütőt sok ismert háztartásigép-gyártó kínálatában találunk; a legismertebb talán a Tefal olajsütők választéka, de szintúgy kapható DeLonghi, Moulinex, Philips, Hauser vagy Sencor márkájú fritőz.

 

A háztartási műszaki cikkeket forgalmazó áruházak (mint az Euronics vagy a Media Markt), valamint az internetes szaküzletek és nagy webáruházak (eMag, Mall, Extreme Digital stb.) mellett ezt az általános konyhai kisgépet az Auchan vagy Tesco hipermarketek is tartják.

 

Érdemes tehát alaposan tájékozódni akár a boltokban, akár a neten, hiszen például egy szerencsésen kifogott akció keretében a kiszemelt olajsütő kedvezőbb áron kerülhet konyhánk gépei közé.